!گيس گلاب آشپز مي شود
.هر گونه استفاده تجاري از مطالب اين وبلاگ بدون اجازه ممنوع است. استفاده از مطالب اين وبلاگ در تمامي سايتها با ذكر ماخذ بلامانع است



Saturday, December 27, 2003

Chicken Salad Sandwich


مواد لازم :
½ قاشق سوپ خوري سس مايونز
¼ قاشق چاي خوري نمك
¼ قاشق چاي خوري فلفل سياه
12 برش نان سفيد
½ فنجان كرفس - خرد شده
1 قاشق سوپ خوري آبليموي تازه
12 برگ كاهو
¼ فنجان پياز قرمز – خرد شده
12 حلقه گوجه فرنگي
3 فنجان مرغ پخته – خرد شده

طرز تهيه:
مرغ را به همراه سس مايونز، كرفس، پياز، آبليمو، نمك و فلفل سياه در ظرفي بريزيد و مخلوط كنيد.
بر روي تكه پاييني نان، 1 برش كاهو و 1 برش گوجه فرنگي را قراردهيد و بر روي آنها سالاد مرغ را بريزيد. روي تكه بالايي هم برش كاهو و گوجه فرنگي باقي مانده را قرار دهيد. حالا دو تكه را روي هم گذاشته و به اندازه دلخواه برش دهيد و ميل كنيد.


(0) comments .......................................................................................................................................................

....................................................................................................................................................... Monday, December 22, 2003

دوستي در نظر خواهي قبلي نوشته كه چرا به ديگران لينك نمي‌دم و به همين دليله كه وبلاگم كم خواننده است!
اول : اين وبلاگ، يه وبلاگ تخصصي در مورد آشپزي محسوب مي‌شه و با وجود علاقه شديد ما ايراني‌ها به علوم مختلف و هنر‌هاي مختلف! بديهيه كه بيننده‌اش كم باشه.
دوم : زماني كه من شروع به نوشتن در مورد آشپزي كردم، هيچ وبلاگ ديگه‌اي در مورد آشپزي چيز نمي‌نوشت. براي همين بخشي براي لينك ثابت در وبلاگم قرار ندادم و اگر هم قرار مي‌شد لينك بدم، توي مطالب روزانه اين كار رو مي‌كردم. اما الان كه تعداد اين دوستان چند تا شده، بزودي بخش لينك ثابت هم خواهم گذاشت.
ضمنا دوستان فكر نكنن كه من به وبلاگ‌هاي غير تخصصي ديگران بي‌توجه هستم، در مورد اون وبلاگ‌ها توي وبلاگ اصليم چيز مي‌نويسم.
..
و البته اين دوست منتقد، باعث شد با يه وبلاگ تخصصي ديگه آشنا بشم. وبلاگ «غذاهاي خوشمزه با قارچ» داره خيلي خوب و تخصصي روي آشپزي با قارچ كار مي‌كنه. با آرزوي موفقيت خيلي زياد براي نويسنده اين وبلاگ كه با نام مصطفي مي‌نويسه اميدوارم كه غذاهاش هم به كارتون بياد .
بزودي شايد جايي هم براي تحليل مطالب وبلاگ‌هاي آشپزي دوستان باز كنم.


(0) comments .......................................................................................................................................................

....................................................................................................................................................... Sunday, December 14, 2003



Sambusak

سمبوسه قدمت تقريبا زيادي داره! در قرون دهم و يازدهم ميلادي، در ضيافتهاي دربار خلفاي عباسي، شعر گفتن براي غذا‌هاي مختلفي كه سرو ميكردن عادتي مرسوم بود! سمبوسه در اون دوران، غذايي بود كه براش صد‌ها شعر سروده شده بود. آشپز‌هاي مصري و عراقي هنوز بر سر اين مسئله كه موطن واقعي سمبوسه كدوم يك از اين دو كشور است مشاجره دارن. بنظر مياد كه سمبوسه اولين بار در قرن دهم ميلادي در يك ميهماني در بغداد سرو شد. ظاهرا سمبوسه عراقي و مصري زياد با هم تفاوتي در روش پخت ندارن و فقط در مواد داخل آن متفاوتن.




(0) comments .......................................................................................................................................................

....................................................................................................................................................... Sunday, December 07, 2003


Ricotta
پنير ريكوتا


پنير سازهاي ايتاليايي، پنير ريكوتا را از آب پنيري تهيه ميكردند كه پس از تهيه پنير مازورولا و Provolone باقي ميماند. آنها اسيد لاكتيك يا سركه را به آب پنير اضافه ميكردند و آن را دوباره حرارت ميدادند تا به دماي جوش نزديك شود. كلمه ريكوتا نيز تقريبا به معني «دوباره گرم كردن» است. دلمه‌هاي حاصل از فرايند بالا، پنير ريكوتا بود. اين پنير معمولا در پاستاها و دسرها بكار ميرود.


(0) comments .......................................................................................................................................................


Kashkaval - Kachkeval


اين پنير، پنيري است از خانواده پنيرهاي نيمه سخت كه براي تهيه پيتزا از آن استفاده ميشود.


(0) comments .......................................................................................................................................................

... و اما سمبوسه!
سمبوسه، همونطور كه قبلا گفتم تقريبا در همه كشورهاي خاورميانه تهيه و مصرف ميشه. تا اونجايي كه من ميدونم، با اينكه هر كشوري روش طبخ خاص خودش رو داره، اما 2 سبك كلي براي پخت اون ميشه نام برد. يكي سبك كشورهاي غرب ايران يا بهتر بگم سبك كشورهاي عربي كه برگرفته از روش مصري اونه (كه در واقع اين غذا هم به همونها – يعني مصريها – تعلق داره) و سبك ديگه، روش ديگه اي كه كشورهاي غير عربي خاورميانه مثل ايران و پاكستان دارن. البته اين دسته بندي رو بر اساس شكل كلي غذا انجام دادم چون در جزييات با هم خيلي تفاوت دارن.
حالا من اينجا به سبك ايراني كاري ندارم چون خيلي تحريف شده است. ما ايرانيها در غذاهامون مدام سعي داريم موادي رو حذف كنيم و يا چيزي رو با چيز ديگهاي جايگزين كنيم.
روش مصري شايد پردردسرتر باشه اما چون اصيلتره و ضمنا چند نفر هم از من غذاي مصري خواسته بودن، پس تمركز من روي اين روشه. اما اول بايد با دو نوع پنير آشنا بشيد كه در اين نوع سمبوسه بكار ميره.


(0) comments .......................................................................................................................................................

....................................................................................................................................................... Saturday, December 06, 2003

وبلگ آشيانه هم ظاهرا نيومده تعطيل كرده و رفت. پانته‌آ خانوم ظاهرا از آلمان مي‌نوشت و وبلاگش داشت كم كم وبلاگ خوبي ميشد اما ظاهرا خداحافظي كرده و رفته. به هر حال بودنش رو تا همين امروز به فال نيك مي‌گيرم. اميدوارم كسايي كه دور از وطن هستن تلاش كنن تا با ترجمه مطالب در مورد سبك‌هاي آشپزي كشور‌هاي ديگه و آشناتر كردن ما با غذاهاي متنوعي كه در دنيا داريم و به علت بي‌اطلاعي از لذت خوردنشون محروميم، آشپزي كشور ما رو علمي‌تر و خوشمزه‌تر كنن.
از وبلاگ آشيانه، خوندن اين مطلب رو به دوستداران شراب پيشنهاد ميكنم.


(0) comments .......................................................................................................................................................


Bologna - Baloney - Balogna
بولوگنا


نوعي سوسيس نرم و شيرين كه براي تهيه ساندويچ بسيار مناسب است. (توجه داشته باشيد كه تمامي محصولات پروتييني كه در ايران به نام خانواده سوسيس و كالباس شناخته ميشوند، در واقع از خانواده سوسيسها هستند و در رده بندي‌هاي اين محصولات، چيزي به نام خانواده كالباس وجود ندارد). بولوگنا را با گوشت خوك يا گاو و معمولا بصورت دودي تهيه مي‌كنند و به همان صورت سرد قابل مصرف مي‌باشد و نياز به پخت ندارد.


(0) comments .......................................................................................................................................................


Cheddar
پنير چدار


تا پيش از سال 1850، تقريبا تنها پنيري كه در آمريكا توليد مي‌شد پنير چدار بود. توليد پنير چدار در ويسكانسين از اواسط دهه 1800 آغاز شد. امروزه نيز بيش از نيمي از پنير‌هايي كه در ويسكانسين توليد مي‌شود پنير چدار است. اين پنير زرد رنگ كه بصورت فريز شده هم قابل نگهداريست، با طعمهاي گوناگون قابل دسترس است و در ساندويچ‌ها، اسنيك‌ها، سوپ‌ها و سس‌ها استفاده مي‌شود. در چند سال اخير در ايران هم پنير چدار (پروسس چدار) توليد شده است.



(0) comments .......................................................................................................................................................

....................................................................................................................................................... Wednesday, December 03, 2003

زهرا خانوم عزيز هم از من خواسته براش دستور چند تا دسر ساده رو بزارم. چشم! اما زهرا خانوم برام بنويسن چه نوع دسري مي‌خوان!
البته من قبلا يه شيريني توي وبلاگم گذاشتم كه درواقع نوعي دسر بود اما بازم چشم. يه دسر ساده ديگه مي‌زارم.
خواسته امير خان هم يادم نرفته. دنبال فرصت مي‌گردم كه توي وبلاگم بزارم. انشاالله انتهاي همين هفته يا ابتداي هفته ديگه.
راستي نمايشگاه شكلات شيريني هم تموم شد. اميدوارم رفته باشيد.


(0) comments .......................................................................................................................................................

.......................................................................................................................................................

Home